Wat is de missie van FamilyBoost?

COACHING PARENTAL

De missie van FamilyBoost is ervoor te zorgen dat ouders terug in verbinding komen te staan met hun puber en met zichzelf.

Ik geloof dat ouders die in echte verbinding staan met hun kind, zeer veel leren van hun kind maar ook zeer veel over zichzelf leren.

Die verbinding aangaan zit hem in het erkennen dat jouw kind een uniek individu is met zijn eigen talenten en behoeften.

Tevens is verbindende communicatie ook heel belangrijk in het versterken van de band tussen jou en je kind.

Opvoeden is een groeiproces. Samen met je kind zoeken naar de mooiste manier om samen te groeien is het doel van FamilyBoost.

Wie ben ik ?

Ik ben Annelies, mama van 2 meiden

Ik wou altijd al mama worden en vind het nu dan ook een hele eer om dit te mogen zijn van mijn dochters.

Voordat ik mama werd, had ik een redelijk goed idee over hoe ik de opvoeding zou aanpakken en wat voor soort mama ik zou zijn.

Maar ja, je kent het wel, dan ben je echt mama met een echte baby op je arm, en alles veranderd.

Ik ontdekte nieuwe aspecten bij mezelf en ik voelde hard aan dat ik gewoon mijn moedergevoel moest volgen. Ik begon alle goede raad in vraag te stellen. Want als “het goed is om je baby te laten huilen, waarom voelt dit dan niet goed aan als mama?”

Mijn standaard reflectie werd: “wat wil mijn kind mij vertellen door zijn gehuil, gebrabbel en later het tegenspreken en met deuren slaan.”

Later kwam er een tweede reflectie bij: “wat maakt dat ik horendol wordt van dat tegenspreken, van de rommel, van het gezeur?”

En als derde reflectie kwam er: “hoe kunnen we hier nu voor zorgen dat we minder ruzie maken?”

Je leert je kind kennen en je probeert af te stemmen op elkaar.

Nadat ik weeral ruzie kreeg met mijn dochter, werd ik me echt bewust dat het ouderschap toch wat van je vraagt. Ik ontdekte bij mezelf de grote nood om echt “te luisteren” naar mijn kind.

Doordat we nu onze gevoelens en behoeften beter naar elkaar toe uitspreken, houden we meer rekening met elkaar en is er dus minder ruzie.

En mag ik er nog aan toevoegen dat dit ongeacht de leeftijd is 😊

De missie van FamilyBoost

Mijn missie is om puberouders te helpen om de band met hun puber terug aan te gaan door dialoog, de zoektocht naar compromis en het elkaar beter leren te begrijpen.

Ik Annelies, opvoedcoach

Voordat ik mama werd was ik al bezig met opvoeding en de relatie tussen ouder en kind, dit via mijn werk. Inmiddels werk ik al bijna 20 jaar met gezinnen.

Ik help ze om terug vat te krijgen op de pubertijd zodat ze terug in dialoog kunnen gaan met hun puber, zodat ouders en pubers terug leren naar elkaar te luisteren en leren om compromissen te sluiten met elkaar.

Ik heb veel ouders met de handen in het haar zien zitten. Veelal hebben puberouders het gevoel dat de opvoeding hen ontglipt. Ouders hebben het gevoel dat ze thuis niets meer te zeggen hebben.

Velen voelen zich ook onzeker omdat ze niet goed weten wat ze nu wel nog mogen vragen aan hun puber en waar ze meer ruimte moeten geven.

Samen met ouders ga ik op zoek naar wat zij als ouder belangrijk vinden.

Een volgende stap is om ouders te leren om de dialoog, het gesprek aan te gaan met hun kind.

Dit kan gaan over regels maar zeer zeker ook over de zorgen die ouders hebben omtrent hun puber.

Dialoog, onderhandelen en compromissen sluiten is een van de belangrijke zaken die pubers kunnen leren in de pubertijd. Ook ouders moeten hierin hun weg zoeken.

Het is een leerproces voor beiden. Dit gaat met vallen en opstaan.

Ik help ouders en hun pubers hierin verder.

Het resultaat is dat je als ouder terug het gevoel hebt dat je puber luistert naar je en rekening houdt met wat jij als ouder belangrijk vind maar ook omgekeerd, je krijgt als ouder meer zicht op de behoeften van je puber.

Mijn missie is om puberouders te helpen terug in dialoog te gaan, hun puber leren te begrijpen en op zoek te gaan naar die compromissen.

OPVOEDCOACH
Maatschappelijk Werkster
Communicatie
FAMILY BOOST’S FILOSOFIE

Het leven is een leerproces

FamilyBoost in verbinding

Hou contact!

Volg mij
Volg mij
Ik help je verder!

Een vraag?

Contacteer mij